skip to Main Content

Uitjes in de kerstvakantie | 9 tips

De kerstvakantie is de uitgelezen periode om er samen op uit te trekken! Wij verzamelden weer een paar leuke tips voor jullie die hopelijk wat inspiratie opleveren voor een gezellige vakantie. Doe er je voordeel mee!

22 november 2018 t/m 6 januari 2019 – Groningen On Ice

Hij staat er al even, maar hij mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. De overdekte ijsbaan op de Grote Markt van wel 600 m². Neem je eigen schaatsen mee of huur ze ter plaatse en draai rondjes op het ijs tot je scheel ziet!

Meer informatie vind je hier.

21 t/m 23 december 2018 – WinterWelVaart Groningen

Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 december vindt de twaalfde editie van WinterWelVaart in Groningen plaats. Twintig historische schepen leggen aan in het mooiste stukje binnenstad van Groningen: de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A. Ook dit jaar is er weer een leuk kinderprogramma samengesteld waardoor dit uitje echt voor het hele gezin geschikt is.

Alle informatie vind je op de site!

24 december 2018 t/m 5 januari 2019 – Kerstvakantie-activiteiten Doe Museum

Ook bij het Doe Museum in Veendam kun je deze kerstvakantie weer terecht voor unieke, leuke en spannende activiteiten. Dans met een draak, los de kunstroof op, ga aan de slag met vilt, leer legowijs rampen op te lossen, doe mee aan de Planeet Politie of doe de workshop airbrush.
Let op! Voor de workshops moet je je wel even aanmelden via de site van het Doe Museum.

Alle informatie lees je op de site!

29 december 2018 – My First Festival

Op zaterdag 29 december is alweer de 4e keer dat My First Festival in de Oosterpoort wordt georganiseerd. Deze editie heeft als thema ‘Circus’ en naast muziek van o.a. Maan en de Afterpartees is ook Varkentje Rund weer van de partij en zijn er te gekke workshops te volgen.

Meer informatie zie je hier!

25 december 2018 t/m 6 januari 2019 – Kerstplaza

Sinds jaar en dag staat MartiniPlaza tijdens de kerstvakantie in het teken van KerstPlaza. De hal wordt omgetoverd tot de grootste overdekte winterkermis van Nederland en staat vol met de leukste attracties. Je betaalt één prijs en kunt dan de hele dag genieten van alles dat KerstPlaza te bieden heeft. En heb jij aan die ene dag niet genoeg, dan kun je heel voordelig een herhalingskaart kopen.

Meer informatie vind je hier!

28 t/m 30 december 2018 – Roald Dahl Festival

In het jaar dat Matilda 30 is geworden en Sjakie maar liefst 50 kaarsjes mocht uitblazen, wordt gelukkig ook weer het fantabuleuze Roald Dahl Festival georganiseerd door Groninger Forum.

Met ook dit jaar weer het toffische fantasielab, veel leuke films, diverse workshops en een optocht dwars door de binnenstad van Groningen. Alle ins & outs vind je hier!

2 t/m 5 januari 2019 – De Jonge Onderzoekers – Vakantieworkshops

Zoals in elke (kerst)vakantie zijn er ook dit jaar weer hele toffe en leerzame workshops te volgen bij De Jonge Onderzoekers in Groningen. Er is vrije inloop maar je kunt je ook opgeven voor de diverse workshops. Voor het volledige programma kijk je hier!

23 december – DOT Groningen – Buurman & Buurman hebben een nieuw huis

Bij DOT kun je in het eerste weekend van de vakantie terecht voor een nieuwe avonturen- of rampenfilm, hoe je het maar wilt noemen, van Buurman en Buurman. Er gaat uiteraard weer van alles mis tijdens het klussen en er is zoals altijd genoeg werk aan de winkel voor Buurman en Buurman. A je to!

Meer informatie vind je hier!

2 januari – DOT Groningen – Brandweerman Sam | Helden van de storm

Alle informatie zie je hier.

Back To Top