skip to Main Content

Onder volledige narcose bij de tandarts; waarom dit soms de beste oplossing is.  

Tandartsenpraktijk Haren is een algemene tandartsenpraktijk waarin men zich onder andere richt op het behandelen van kinderen en angstige volwassenen. Ruim 30% van deze praktijk bestaat uit patiënten die onder de 18 jaar zijn. Daarnaast zien zij regelmatig kinderen op verwijzing van collega’s uit de omgeving, waarin ze vragen om kinderen te laten wennen aan een tandartsbehandeling en om het gebit te saneren. En in sommige gevallen is volledige narcose de beste optie. Wij leggen graag uit waarom!

Reguliere behandeling

Middels gradual exposure*, veel geduld en een aantal ‘trucjes’ in o.a. woordkeuze, lukt het ze gelukkig vaak om uiteindelijk op de reguliere manier de patiënt te behandelen.
Ondanks dat een reguliere behandeling de voorkeur geniet, lukt dit helaas niet altijd. Dit kan verschillende oorzaken hebben: kinderen zijn nog te jong , er is sprake van een pijnklacht die snel verholpen moet worden of de behandelachterstand is te complex. Als gevolg is er niet altijd voldoende tijd om rustig toe te werken naar een reguliere behandeling. 

Volledige narcose

Een behandeling onder algehele narcose kan in voorgaande situaties dan de beste oplossing zijn. Door behandeling onder algehele narcose komt iemand echter niet van zijn tandartsangst af. Daarom bepalen ze per patiënt of dit de juiste behandelinsteek is. 

Vraag naar de mogelijkheden

Tandartsenpraktijk Haren heeft met verschillende verzekeringsmaatschappijen contracten afgesloten. Hierdoor hebben zij de mogelijkheid om per patiënt een machtiging voor behandeling onder narcose te kunnen aanvragen. Wil je meer over deze manier van behandelen weten, kijk dan zeker even op de site of neem contact op met de praktijk! Maaike Voorintholt, Daniela Rickert en al hun collega’s in de praktijk helpen je heel graag verder.

*Therapie waarbij de patiënten geleidelijk geconfronteerd worden met het probleem waar zij mee kampen.

Back To Top