skip to Main Content

Werk aan de ring? Tips voor de spits!

De schoolvakantie is voorbij en (bijna) iedereen is weer aan het werk. Moeders en vaders die langs de zuidelijke ringweg moeten om naar hun werk te komen, zullen al wel gemerkt hebben dat niet alle wegen rond de Groningse ringweg optimaal bereikbaar zijn. En ja, dan kan het soms een uitdaging zijn om niet tijdens de spits vast te komen staan. Wij vroegen in onze Facebookgroep hoe jullie hier mee omgaan en kregen een paar handige tips!

Oh, en tof nieuws: door de spits te mijden kun je cadeaus bij elkaar sparen tot een bedrag van maar liefst €275,-!

Credits voor cadeaus

Ben jij nou één van die moeders (of vaders) die regelmatig in de avondspits over de zuidelijke ringweg rijdt en ben jij van plan om dit de komende tijd minder te doen door onderstaande tips op te volgen? Dan hebben wij iets leuks voor je! Download je de TimesUpp app. Klik op ‘Ik doe mee’ en vul je gegevens in. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is te zorgen dat je de zuidelijke ring zoveel mogelijk vermijdt tijdens de avondspits. Hiermee bouw je credits op en die kun je verzilveren voor cadeaus tot een waarde van €275,-. Lijkt ons een prima deal!

Dit zijn de alternatieven die het programma biedt:

  • eFiets
  • OV
  • Reizen via een P+R
  • Buiten de avondspits rijden (voor 15:00 uur en na 18:00 uur)

Wanneer je dus voor één van bovenstaande alternatieven kiest, word je beloond en spaar je voor cadeaus!

Tips van moeders in Groningen:

Fiets en OV

Het vaakst werden de fiets en het openbaar vervoer genoemd. Dit zijn de meest fijne en duurzame opties. Voor degene die ver buiten de stad werken en helaas fietsen en het OV geen optie is, gaf Marleen nog een leuke tip:

‘Ik ga een elektrische fiets aanschaffen. Ik fiets al veel, maar zo kan ik alle dagen.’

Clarissa vermijdt de zuidelijke ring door met haar scooter van Eelde naar Groningen te rijden. Ook slim!

Mijd de spits

Misschien een inkoppertje, maar het noemen waard. Karin zei sowieso buiten de spits te reizen voor haar werk. Daarnaast gaf ze het advies de officiële omleidingsroutes te volgen.

Mayra tipte: ‘Iets eerder op bedje zodat je er ook iets eerder uit kan. Het loont uiteindelijk wel. Leuk muziekje de autoradio of met de kids meezingen en het fileleed wordt al een stuk aangenamer’.

Zo zie je maar, dat er plenty manieren zijn om de extra drukke spits de komende tijd te mijden. En als we er allemaal wat vaker voor kiezen om een andere route te nemen, eens op de fiets of met het OV te gaan of waar mogelijk van huis uit te werken dan houden we samen Groningen bereikbaar!

Back To Top