skip to Main Content

Sinds twee weken kun je in Groningen mee doen aan Mom in Balance. Narda was aanwezig bij de eerste training en deed verslag:

Ik hou van koekjes eten. Het liefst genuttigd per grootverpakking en in de roombotervariant. Om nog enigszins de kilo’s in bedwang te houden, deed ik meer of minder aan sport. Althans, in het pre-babytijdperk was dat geen enkel probleem. Tijdens de zwangerschap heb ik alle groepslessen in de sportschool geprobeerd, van bootcamp tot aquafit. Leuke afwisseling, maar ieder maand kun je weer op zoek naar een andere les omdat die ene les toch nét te zwaar wordt….. Na het baren is alleen al het organiseren van de balans baby-man-werk-enzo topsport…. Super blij word ik dan ook van de uitnodiging van Mom in Balance! Met dank aan initiatiefneemster Jojanneke, nu eindelijk ook in Groningen! Energiek je zwangerschap door, weer sterk en fit na je bevalling of gewoon wat extra energie, het is mogelijk met het programma Mom In Balance. Ik was aanwezig bij de eerste training op 15 maart in het Stadspark in 050.

kickoffDe Kickoff Training

Omdat vandaag de kickoff is in Groningen, komt de oprichtster van MiB Esther van Diepen ons training geven. Like! We verzamelen om 10u in het Stadspark. Uiteraard moet ik me haasten, valt bijna mijn net gekolfde melk van tafel én heb ik tegenwind. Maar ik ben er 10u sharp, hijgend en wel (waar is die conditie?) en in mijn sportpakje. Jojanneke staat iedereen al op te wachten. Eerste pluspunt is al gescoord: alle overbodige ballast kan zó de hippe bakfiets in. We lopen met z’n allen naar een veldje, waar we beginnen met de warming-up. In een grote kring gaan we hupsen en zwaaien met onze armen. Al dan niet gecoördineerd. Er vallen gelukkig geen slachtoffers ;). Esther stelt ons gerust: de oefeningen na de warming up vergen minder coördinatie! Tijdens de warming up stelt iedereen zich voor. Esther begint bij zichzelf, als moeder van 4 kids vind ze het belangrijk om goed in conditie te blijven. Daarom heeft ze het MiB-programma ontwikkeld. Eerst met alleen lessen alleen in de randstad, maar het netwerk breidt zich steeds verder uit. En nu dus ook in Groningen.

Moeders, bijna moeders, misschien-ooit-moeders

Leuk om te zien en horen wat een verschillende dames er zijn vandaag, van hoogzwanger tot misschien-ooit-zwanger. Na de warming up gaan we door met oefeningen met een elastieken band. Het is heel belangrijk om je bovenlijf sterk te maken, zo wordt uitgelegd. Het verbetert je houding en ontlast andere spieren. Met behulp van het elastiek train je met eigen lichaamsweerstand (als ik het goed onthouden heb ;)). Dus we gaan vol aan de bak met schouder- en armoefeningen. Das best zwaar! Omdat het ook gezellig is om met elkaar te sporten, doen we vervolgens oefeningen in tweetal. Het lijkt op elkaar omvertrekken, maar je traint al kletsend nogal wat buikspieren! De stilstaande oefeningen worden afgewisseld met cardio: hardlopen geblazen dus. Na wat tips over hardloophouding, gaan we van start. De zwangeren gaan powerwalken, de rest 2 rondjes. De laatste ronde oefeningen doen we weer met z’n 2-en. Als toetje nog een ‘straatje’ met droogschaatsen en lunges (been en bilspieroefeningen, auw). Op de achtergrond hoor ik dat er bubbels opgetrokken worden, dus nog even doorzetten ;). Het laatste rondje hardlopen, check, en op naar de coolingdown. Wat heerlijk om in de frisse buitenlucht bezig te zijn. Dat heb ik toch wel gemist. Na afloop bedankt Jojanneke aantal mensen die haar hebben gesteund en geholpen bij het opzetten van MiB in Groningen. Alle dames krijgen nog een goodiebag mee. Cool! Het was een geslaagde start van een mooi concept: Mom in Balance. En daar proosten we op!

Aanrader

De lessen duren een uur. De oefeningen waren afwisselend en het is erg gezellig om met gelijkgestemden te sporten in de frisse buitenlucht. Voor mij een heerlijk begin van het weekend. Ben je ook enthousiast, probeer het dan eens! Je hoeft geen ijzeren conditie te hebben om in te stromen, Mom in Balance is voor iedereen.

Over Mom In Balance

Dat MiB in Groningen is gestart, is te danken aan Jojanneke. Ze is moeder, houdt van sporten en raakte enthousiast door haar zus die in Haarlem meedeed aan Mom in Balance. Zo enthousiast dat ze het wel in Groningen wilde opzetten. En dat is gelukt!

Bekijk hier wanneer de workouts zijn & hoe je een proefles kunt regelen. 

momsinbalance

Back To Top