skip to Main Content

Zomerbroezz’n | Een dag vol plezier

Voor kinderen is er haast niets leuker dan een ritje maken met de bus. Voor hen is de bestemming niet eens het belangrijkste. De voorpret begint al wanneer ze die grote bus aan zien komen rijden en de deuren open gaan. Dan komt misschien wel het belangrijkste moment: Het juiste plekje opzoeken! Achterin de bus blijft favoriet, want daar kun je natuurlijk alles het beste zien. Zo wordt een uitstapje al een feestje op de weg er naar toe.

Een groot voordeel voor ons als ouders, is dat je zelf niet hoeft te rijden. En je kunt uiteraard meer kinderen meenemen dan je normaal in je eigen auto zou kunnen vervoeren, want zitplaatsen genoeg!  Het enige waar je op hoeft te letten, is dat je in de juiste bus stapt. Verder kun je even lekker achterover zitten tot je op de plek van bestemming bent. Kids blij, wij blij. Win-win!

Zomerbroezz’n in Groningen en Drenthe

De zomervakantie is natuurlijk de uitgelezen periode om gezellig samen een dagje weg te gaan. Wat het nu nog aantrekkelijker maakt, is de actie Zomerbroezz’n. Met de Dal-Dagkaart, die je het hele jaar door kunt kopen, reist één volwassene voor maar €10,80 een hele dag onbeperkt met de bus in Groningen en Drenthe. Nou is dat al behoorlijk voordelig, maar Zomerbroezz’n gaat nog een stapje verder, want in juli en augustus kun je op diezelfde kaart zelfs met twéé personen reizen. Daarnaast mag elke volwassene ook nog eens drie kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis mee laten reizen. Prima deal toch? Dus ga deze zomer lekker op pad met je gezin, ga met je broer of zus, beste vriend/vriendin en de kinderen of stuur ze met opa en oma mee. Succes gegarandeerd! En dat voor maar € 10,80!

Praktische informatie

  • Je kunt Zomerbroezz’n van 1 juli 2018 tot en met 31 augustus 2019.
  • Een Dal-Dagkaart kaart koop je heel gemakkelijk bij de buschauffeur, op de dag dat jij op pad gaat. Je hebt dus geen ov-chipkaart nodig en stapt met hetzelfde kaartje over naar de volgende bus. Let wel: Je kunt niet in elke bus pinnen, dus neem sowieso contant geld mee.
  • De Dal-Dagkaart is de hele dag geldig in alle bussen van Groningen en Drenthe.
  • Tijdens de actieperiode mag de tweede persoon gratis meereizen.
  • Per volwassene (18 jaar of ouder) mogen drie kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis meereizen. Zo reis je dus met maar liefst 8 personen voor het luttele bedrag van €10,80!
  • Kinderen t/m 3 jaar reizen altijd gratis mee!

Tips in Groningen

Wij geven je graag alvast wat tips voor uitjes met het hele gezin in de provincie Groningen, waar je heel goed met de bus naar toe kunt gaan.

Een leerzaam dagje weg

In Pieterburen vind je het Zeehondencentrum. Bijna iedereen is er wel eens geweest, maar dit is dan ook echt zo’n uitstapje dat altijd leuk blijft. Bekijk de zeehonden van heel dichtbij en leer meer over hun leefgebied.

Sinds vorig jaar heeft het Zeehondencentrum een waddentuin waar je de oorspronkelijke flora van ons mooie Groninger landschap kunt bewonderen. Verderop kun je bij het paviljoen genieten van een verfrissend drankje op het terras terwijl de kinderen zich uitleven op de Waddenspeelplaats. Deze unieke speelplaats is een nagebootst Waddenlandschap waar kinderen kennismaken met eb en vloed, prielen en kleine eilandjes. Je hoeft niet bang te zijn om vies te worden, want je kunt je onder de buitendouches weer schoonspoelen.

Adres: Hoofdweg 94a, Pieterburen
Reisinformatie: Kijk op de site voor actuele reisinformatie

Zwemmen in de natuur

Op een echt hete zomerdag kun je het beste een koel plekje aan het water opzoeken. Dus stap in de bus en ga naar Lauwersoog! Daar vind je namelijk Nationaal Park Lauwersmeer waar je heerlijk op een handdoekje bij het water kan liggen of een verfrissende duik kunt nemen in het koele water. Toch liever actief? Dan ben je hier ook aan het juiste adres, want er worden in dit prachtige natuurgebied veel activiteiten georganiseerd die je kunt vinden op deze website. En ben je in deze mooie omgeving helemaal tot rust gekomen, dan sluit je de dag af met een hapje eten bij restaurant Het Booze Wijf. Daar hebben ze namelijk een hele grote in- en outdoor speeltuin!

Adres: De Rug 1, Lauwersoog
Reisinformatie: Kijk op de site voor actuele reisinformatie

Tips in Drenthe

Ook in Drenthe is uiteraard genoeg te doen en met deze voordelige actie kun je de auto beter thuis laten staan.

Klimmen met hindernissen

Outdoor Klimpark Grolloo kreeg in 2018 de titel ‘leukste uitje van Drenthe’ van de ANWB. Rondom en op recreatieplas De Kleine Moere vind je dan ook maar liefst zes parcoursen, variërend tussen de twee en tien meter hoogte. Daarnaast zijn er 76 hindernissen en is er maar liefst 725 meter kabelbaan. Hier ben je zeker wel een dag zoet!

Adres: Oostereind 12a, Grolloo
Reisinformatie: Kijk op de site voor actuele reisinformatie

Een magisch uitje

Bijna iedereen is er wel eens geweest op schoolreis, maar dit blijft toch een enorm leuk uitje: Attractiepark Sprookjeshof in Zuidlaren. In het Sprookjesbos kom je veel bekende sprookjesfiguren tegen, zoals Hans & Grietje, Sneeuwwitje en Doornroosje. Op de kinderboerderij loop je tussen de eenden, geitjes, herten en alpaca’s. En begint het te regenen tijdens jullie bezoek? Geen probleem, want de indoor speelhal biedt nog veel meer speelplezier. Voor een hapje en drankje kun je op meerdere plekken in de Sprookjeshof terecht.

Adres: Groningerstraat 10, Zuidlaren
Reisinformatie: Kijk op de site voor actuele reisinformatie

Back To Top