skip to Main Content
Zomerbroezz’n | Voordelig Een Dagje Weg Met De Bus

Zomerbroezz’n | Voordelig een dagje weg met de bus

Als ik aan mijn zoontje van 4 vraag wat hij het liefste wil doen, dan antwoordt hij bijna standaard dat hij ergens heen wil met de bus. Het maakt niet uit waarheen, als we maar met de bus gaan. Nu doen we dit niet heel vaak, aangezien we veel fietsen en de grotere afstanden met de auto afleggen. Een ritje met de bus is dan ook echt een traktatie voor hem.

En zeg nou zelf, voor ons ouders is het ook wel eens lekker om niet zelf te hoeven rijden. Het enige waar je op hoeft te letten, is dat je in de juiste bus stapt. En verder kun je even lekker achterover zitten tot je op de plek van bestemming bent. Kids blij, wij blij. Win-win!

Zomerbroezz’n in Groningen en Drenthe

De zomervakantie is natuurlijk de uitgelezen periode om gezellig samen een dagje weg te gaan. Wat het nu nog aantrekkelijker maakt, is de actie Zomerbroezz’n. Met de Dal-Dagkaart, die je het hele jaar door kunt kopen, reist een volwassene voor maar € 10,- een hele dag onbeperkt met de bus in Groningen en Drenthe. Nou is dat al behoorlijk voordelig, maar Zomerbroezz’n gaat nog een stapje verder, want in juli en augustus kun je op diezelfde kaart zelfs met twéé personen reizen. Daarnaast mag elke volwassene ook nog eens drie kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis mee laten reizen. Prima deal toch? Dus ga deze zomer lekker op pad met je gezin of stuur je kinderen met opa en oma mee. Succes gegarandeerd! En dat voor maar € 10,-!

Praktische informatie

Een Dal-Dagkaart kaart koop je bij de buschauffeur of bij één van de voorverkoopadressen die je vindt op de website.
Je kunt Zomerbroezz’n van 1 juli 2018 tot en met 31 augustus 2018
De Dal-Dagkaart is de hele dag geldig in alle bussen van Groningen en Drenthe.
Tijdens de actieperiode mag de tweede persoon gratis meereizen.
Per volwassene (18 jaar of ouder) mogen drie kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis meereizen.
Kinderen t/m 3 jaar reizen altijd gratis mee!

Tips in Groningen

Wij geven je graag alvast wat tips voor uitjes met het hele gezin in de provincie Groningen, waar je heel goed met de bus naar toe kunt gaan.

Een leerzaam dagje weg

In Pieterburen vind je het Zeehondencentrum. Bijna iedereen is er wel eens geweest, maar dit is dan ook echt zo’n uitstapje dat altijd leuk blijft. Bekijk de zeehonden van heel dichtbij en leer meer over hun leefgebied.

Sinds dit voorjaar heeft het Zeehondencentrum een waddentuin waar je de oorspronkelijke flora van ons mooie Groninger landschap kunt bewonderen. Verderop kun je bij het paviljoen genieten van een verfrissend drankje op het terras terwijl de kinderen zich uitleven op de Waddenspeelplaats. Deze unieke speelplaats is een nagebootst Waddenlandschap waar kinderen kennismaken met eb en vloed, prielen en kleine eilandjes. Je hoeft niet bang te zijn om vies te worden, want je kunt je onder de buitendouches weer schoonspoelen.

Adres: Hoofdweg 94a, Pieterburen
Reisinformatie: Lijn 68 vanaf het Hoofdstation in Groningen

Heerlijk ontspannen

Op een echt hete zomerdag kun je het beste een koel plekje aan het water opzoeken. Dus stap in de bus en ga naar Lauwersoog! Daar vind je namelijk Nationaal Park Lauwersmeer waar je heerlijk op een handdoekje bij het water kan liggen of een verfrissende duik kunt nemen in het koele water. Toch liever actief? Dan ben je hier ook aan het juiste adres, want er worden in dit prachtige natuurgebied veel activiteiten georganiseerd die je kunt vinden op deze website. En ben je in deze mooie omgeving helemaal tot rust gekomen, dan sluit je de dag af met een potje bowlen en lekker eten bij Restaurant Suyderoogh

Adres: De Rug 1, Lauwersoog
Reisinformatie: Lijn 163 vanaf het Hoofdstation in Groningen

Tips in Drenthe

Ook in Drenthe is uiteraard genoeg te doen en met deze voordelige actie kun je de auto beter thuis laten staan.

Kijken en spelen

Het speelgoedmuseum Kinderwereld in Roden is te gek voor jong en oud. Je ziet er een prachtige collectie antieke poppen, auto’s, treinen, LEGO en oude speelautomaten. Natuurlijk mag je naast kijken ook lekker spelen. Er is een antieke draaimolen en binnen en buiten kunnen de kinderen zich uitleven met oud-Hollandse spelletjes. Zin in een hapje of drankje? Dan kun je terecht in het Museumcafé.

Adres: Brink 31, Roden
Reisinformatie: Q-link 4 vanaf het Hoofdstation in Groningen

Een magisch uitje

Bijna iedereen is er wel eens geweest op schoolreis, maar dit blijft toch een enorm leuk uitje: Attractiepark Sprookjeshof in Zuidlaren. In het Sprookjesbos kom je veel bekende sprookjesfiguren tegen, zoals Hans & Grietje, Sneeuwwitje en Doornroosje. Op de kinderboerderij loop je tussen de eenden, geitjes, herten en alpaca’s. En begint het te regenen tijdens jullie bezoek? Geen probleem, want de indoor speelhal biedt nog veel meer speelplezier. Voor een hapje en drankje kun je op meerdere plekken in de Sprookjeshof terecht.

Adres: Groningerstraat 10, Zuidlaren
Reisinformatie: Q-link 5 vanaf het Hoofdstation in Groningen

Back To Top