Zomerbroezz’n! | Voordelig op pad

Lekker een dagje op stap met de bus

Ik ben opgegroeid in een klein dorpje in Noord-Groningen en omdat mijn moeder in die tijd nog geen rijbewijs had, waren wij regelmatig aangewezen op het openbaar vervoer. Dat vond ik helemaal niet erg, want wat is er voor een kind nu leuker dan het reizen met bus of trein?

Daar zat ik dan, als klein meisje in zo’n grote bus, kijkend naar alle mensen die in- en uitstapten en het landschap dat aan mijn nieuwsgierige oogjes voorbij trok. Genieten! Ik vond het dan ook nog niet eens zo belangrijk waar we heen gingen, want de reis op zich was al één groot avontuur.
Voor ouders is het ook wel eens lekker om niet zelf te hoeven rijden. Het enige waar je op hoeft te letten, is dat je in de juiste bus stapt en verder kun je even lekker achterover zitten tot je op de plek van bestemming bent. Kids blij, wij blij. Win-win!

Zomerbroezz’n in Groningen en Drenthe

De zomervakantie is natuurlijk de uitgelezen periode om gezellig samen een dagje weg te gaan. Wat het nu nog aantrekkelijker maakt, is de actie Zomerbroezz’n. Met de Dal-Dagkaart, die je het hele jaar door kunt kopen, reist een volwassene voor maar € 10,- een hele dag onbeperkt met de bus in Groningen en Drenthe. Dat is al behoorlijk voordelig maar Zomerbroezz’n gaat nog een stapje verder want in juli en augustus kun je op diezelfde kaart zelfs met twéé personen reizen. Daarnaast mag elke volwassene ook nog eens drie kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis mee laten reizen. Goede deal toch? Dus ga deze zomer lekker op pad met je gezin of stuur je kinderen met opa en oma mee. Succes gegarandeerd! En dat voor maar € 10,-!

Praktische informatie

  • Een Dal-Dagkaart kaart koop je bij de buschauffeur (alleen contant) of bij één van de voorverkoopadressen die je vindt op de website.
  • Je kunt Zomerbroezz’n van 1 juli 2017 tot en met 31 augustus 2017
  • De Dal-Dagkaart is de hele dag geldig in alle bussen in Groningen en Drenthe.
  • Tijdens de actieperiode mag de tweede persoon gratis meereizen.
  • Per volwassene (18 jaar of ouder) mogen drie kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis meereizen.
  • Kinderen t/m 3 jaar reizen altijd gratis mee!

 

Wij geven je graag alvast wat tips voor uitjes met het hele gezin, waar je heel goed met de bus naar toe kunt gaan.

Een leerzaam dagje weg

In Pieterburen vind je het Zeehondencentrum. Bijna iedereen is er wel eens geweest, maar dit is dan ook echt zo’n uitstapje dat altijd leuk blijft. Bekijk de zeehonden van heel dichtbij en leer meer over hun leefgebied. Voor diegenen die echt gek zijn op dieren is er ook een combiticket beschikbaar waarmee je in Leens de DoeZoo kunt bezoeken. Hier worden al je zintuigen aangesproken: horen, zien, voelen, ruiken en proeven. Vogelspinnen, slangen, maar ook andere insecten en neusberen kun je hier zien. En zijn jullie na al die dieren helemaal uitgehongerd, dan ga je gezellig een hapje eten bij Restaurantschip ’t Appeltje.

Reisinformatie: DoeZoo lijn 65 vanuit Groningen voor het Zeehondencentrum overstappen in Winsum op lijn 68.

Heerlijk ontspannen

Op een echt hete zomerdag kun je het beste een koel plekje aan het water opzoeken. Dus stap in de bus en ga naar Lauwersoog! Daar vind je namelijk Nationaal Park Lauwersmeer waar je heerlijk op een handdoekje bij het water kan liggen of een verfrissende duik kunt nemen in het koele water. Toch liever actief? Dan ben je hier ook aan het juiste adres, want er worden in dit prachtige natuurgebied veel activiteiten georganiseerd die je kunt vinden op deze website. En ben je in deze mooie omgeving helemaal tot rust gekomen, dan sluit je de dag af met een potje bowlen en lekker eten bij Restaurant Suyderoogh.

Reisinformatie: Lijn 163 vanuit in Groningen

Geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *