skip to Main Content

Mooi weer of geen weer: zwemmen is eigenlijk altijd een goed idee. Hier vind je een overzicht van zwembaden in Groningen waar je binnen kunt zwemmen. Voor in de vakantie, de woensdagmiddag of het weekend. Bij de meeste zwembaden kun je ook zwemlessen volgen. Daar vind je ook veel informatie over op www.ZwemlesseninGroningen.nl. Onderaan de pagina kun je nog een zwembad tippen waarvan je vindt dat deze ook echt thuis hoort in dit overzicht.

Veel zwemplezier alvast!

Zwembaden in Groningen – Binnen

Zonnestudio Sunshine

Zwemmen? In een zonnestudio? Ja. Het is wat mij betreft één van de best bewaarde geheimen van Groningen: het zwembad in het Noorderplantsoen van 17 meter lang en heerlijk verwarmd op 34 graden. En vooral uniek: je zwemt er met maximaal 4 personen. Heerlijk rustig dus. Je kunt er vrij zwemmen, maar ook babyzwemmen en peuterzwemmen. Het zijn geen lessen, maar er is wel iemand aanwezig om te helpen & vragen te beantwoorden. Ook is er een magnetron, aankleedkussen en zijn er wateraccessoires.

Tijden & prijzen
Bekijk de website van Sunshine voor meer informatie, tijden en prijzen. Telefonisch reserveren is noodzakelijk – 050-5711083

Helperbad

Het Helperbad: een mooie plek om te zwemmen in de stad. En hét zwembad van onze Ranomi. Met vrij zwemmen, zwemlessen én een kindermiddag op de woensdagmiddag van 13:30-15:30 met een apekooi, schatzoeken, survival en snorkelen.

Tijden & Prijzen
Voor de tijden kun je het beste even op de website kijken. Die lopen per dag nogal uiteen.

Prijzen recreatief zwemmen (NB: check altijd even de website van het Helperbad)

Entree voor kinderen t/m 16 jaar: EUR 3,80
Entree voor volwassenen (vanaf 17 jaar): EUR 4,50
Kindermiddag (en niet zwemmende begeleiders): EUR 2,75
Tijdens de schoolvakanties is de entree voor kids t/m 16 jaar: Eur 2,75

Voor meer informatie kijk je op de website van het Helperbad. Of volg je ze op Twitter.

De Parrel

In Selwerd vind je zwembad De Parrel. Niet heel groot, maar wel met glijbaan! Je kunt er recreatief zwemmen, er zijn zwemlessen en er is ouder/kind zwemmen. Ook hebben ze een speciale kweekvijver als voorbereiding op de echte zwemles voor kindjes vanaf 3 jaar.

Kijk voor openingstijden en tarieven op de website van De Parrel.

Kardinge

Sportcentrum Kardinge heeft een ruim en subtropisch zwembad. Ze hebben een peuterbad, bubbelbaden, een buitenbad, Turkse stoomcabines, draaikolken, golfslagbad en nog veel meer. Oftewel: de kids vermaken zich hier wel even :). Kardinge biedt ook veel extra activiteiten zoals babyzwemmen, ouder- en kindzwemmen, familiezwemmen, privézwemles en kun je er een kinderfeestje organiseren.

Voor de actuele openingstijden kijk je op de website van Kardinge. Let op: tijdens schoolvakanties gelden er andere openingstijden. 

Tarieven: check de tarieven voor de verschillende activiteiten ook op de website van Kardinge. Kids tot 2 jaar zijn gratis en ze hebben ook een slim familietarief,

Aqualaren Zuidlaren

Aqualaren is een subtropisch zwemparadijs en werd speciaal getipt door een moeder via de website:

Rineke: Groot verwarmd bad en leuke glijbaan. Baby’s kunnen daar ook goed vertoeven en zwembanden met hangstuk zijn daar te leen!

Aqualaren biedt veel extra activiteiten op de woensdagmiddag zoals reddend zwemmen, snorkelen en de kindermatinee. Op de laatste zaterdagavond van de maand hebben ze een ‘Gezinsplons’ voor het hele gezin. Ook bieden ze zwemlessen, en kinderfeestjes.

Openingstijden: bekijk de openingstijden op de website van Aqualaren. Let op: tijdens de vakanties zijn er afwijkende openingstijden.

Tarieven: Voor de tarieven is het ook goed om even op de website te kijken.

Zwemkasteel Nienoord

Een zwemkasteel. Dat klinkt veel stoerder dan een zwembad. Volgens de moeders en vaders die ik sprak een waar feest: Het Zwemkasteel in Nienoord. Ze hebben er vrij zwemmen, een wedstrijdbad, zwemlessen (op zaterdag!) en ouder-kindzwemmen. Ook organiseren ze regelmatig allerlei activiteiten in het zwembad en in/om Landgoed Nienoord.
Bekijk de website van Zwemkasteel Nienoord voor meer informatie

Tarieven:
Los bad: vanaf EUR 4,25

Openingstijden:
Bekijk de openingstijden van de verschillende baden op de website.

Back To Top