skip to Main Content

Open dag | 120 Jaar Staatsbosbeheer

Lauwersmeer

In het Lauwersmeer zijn er rondom activiteitencentrum Lauwersnest verschillende activiteiten voor jong en oud. Tussen 13.30 en 14.15 kan je een planetarium bezoeken. Gedurende de open dag kloof je je eigen haardhout, is er een rondleiding door het uitvoeringskantoor, bekijk je een presentatie over de essentaksterfte, kan je de machines bekijken en is er een diapresentatie over 50 jaar Lauwersmeer. Ook is er van 13.30 uur tot 15.30 uur een excursie over vogels in het Lauwersmeer. Kosten: Volwassenen € 7,50 en kinderen t/m 12 jaar € 4,-.

’t Roegwold

Ontdek het nieuwste deelgebied Haansvaart van ’t Roegwold. Boswachters ontvangen je graag gastvrij op zaterdag 19 oktober. Er zijn presentaties over de inrichting van ’t Roegwold, beelden van natuurfotograaf Wilco van der Laan en uitleg over de essentaksterfte en de aanpak van Staatsbosbeheer. Met de boswachter ontdek je per boot de veenmosrietlanden van het Schildmeer. Deze excursie start ieder heel uur en duurt ongeveer 30 minuten. Of ga mee op wandelexcursie door het nieuwe deelgebied Haansvaart en de historische Haanssluis. Deze excursie start om 12.30 uur en 14.30 uur. Ook kinderen kunnen aan de slag met het vangen van waterbeestjes en vissen.

Westerkwartier

Het Westerkwartier barst van de variatie. Ervaar de veranderingen in het landschap van natuurgebied Doezumermieden. Samen met een ecoloog leer je de natuur nog beter kennen en ontdek je de ontwikkelingen van toen en nu. De excursie start om 11.30 en om 14.30 uur. Gedurende de open dag bouw je je eigen vogelhuisje, is er een presentatie over het beekdallandschap van de Oude Riet en zijn er dronebeelden van de gebieden. Kinderen kunnen broodjes bakken en boswachters vertellen over het beheer van de terreinen. Ook is zorginstelling De Zijlen aanwezig om met jou hout te kloven en je alles te vertellen over het onderhoud van de wandelpaden en houtsingels.

Westerwolde

In Westerwolde zijn er rondom het beheerkantoor in Sellingen diverse activiteiten voor jong en oud. Ga met één van de boswachters op excursie en beleef de diversiteit van Westerwolde. Ze geven uitleg over de boswerkzaamheden die momenteel plaatsvinden en de werkzaamheden rondom de hermeandering van de Ruiten Aa. Kinderen kunnen op onderzoek gaan in het bos en van alles leren over schapen die in de diverse natuurgebieden in Westerwolde helpen met het beheer.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top