skip to Main Content

Doe Museum | Zien, doen & beleven

Naast het feit dat er vlakbij ons huis een groot reclamebord van het Doe Museum staat en één van mijn zoons er wel eens een kinderfeestje heeft bijgewoond, had ik geen idee wat ik me moest voorstellen bij dit museum. Toen wij een uitnodiging kregen om zelf te beleven hoe leuk het Doe Museum is, twijfelde ik dan ook geen moment en toog ik met mijn vriend en onze 3 jongens naar Veendam.

Locatie

Het Doe Museum zit in het pand van een voormalig keukenzaak op een industrieterrein. Hierdoor is er meer dan voldoende gratis parkeerruimte voor de deur. Binnen zie je nog ‘restjes’ van de vorige bewoners terug want ze hebben een deel van de demo-vloeren laten liggen. Dit geeft het een leuk, speels effect. Verder is er veel aan het pand gedaan om er een mooie, lichte en grotendeels open ruimte van te maken.

Zien

Bricksart
Voor jong en oud is er de permanente tentoonstelling ‘Bricksart’. Met grote ogen hebben wij gekeken naar deze lego-kunst: insecten, een indrukwekkende haai, gebouwen zoals de molen van Winsum. Vooral de mammoet kon rekenen op grote bewondering van mijn zoons. Wij hadden ook nog het geluk dat de kunstenaar die deze mammoet had gebouwd zelf aanwezig was en hij heeft ons precies verteld hoe hij hem heeft gemaakt. Het aantal blokjes dat hij nodig had, heeft hij niet bijgehouden maar wel dat er pakweg 130 uur aan heeft gewerkt. Maar dan heb je ook wat!

Wisseltentoonstelling
Naast deze permanente voorstelling is er ook elk half jaar een nieuwe wisseltentoonstelling. En met de techniek van die kunstenaar kun jij dan zelf ook weer aan de slag. Een combinatie van zien en doen dus. Van de 200 beroemdste schilderijen hangen in het Doe Museum kopieën met een verhaaltje erbij over het werk en de kunstenaar. Leuk voor jong en oud.

Doen

Graffiti 
Onze oudste zoons mochten een workshop graffiti volgen en maakten een prachtig kunstwerk. De uitleg was helder en ze vonden het geweldig om te doen. Absoluut een aanrader voor de creatievelingen!

Schilderen
Mijn jongste zoon en ik hebben boven in het atelier een schilderij gemaakt. Goed om te weten is dat de verf op kalkbasis is, dus milieuvriendelijk. Ze zijn zelfs nog bezig om dit nog minder milieubelastend te maken dus dit vinden we helemaal goed! Je kiest zelf de kleuren die je graag wilt gebruiken en maakt de verf aan door poeder te mengen met wat druppels water. En dan mag je je volledig uitleven op een canvas.

Lego
Voor mijn middelste zoon (en mijzelf) waren de enorme legobakken echt een klein stukje hemel op aarde. Alle blokjes waren niet alleen gesorteerd op kleur, maar ook nog eens op grootte. En er is genoeg ruimte om te bouwen wat jij wil. Ben je klaar, dan mag jouw bouwwerk in het tijdelijke lego-museum geplaatst worden. De allermooiste bouwsels blijven zelfs wat langer staan. Extra goed je best doen dus!

En verder
Verder kun je nog een rondje rijden op een zogenaamde pony cycle, leef je je uit met een skippybal, ga je op onderzoek uit met een van de speurtochten, doe je lekker creatief met klei of papier-maché, ga je ouderwets breien of punniken of kraanvogels vouwen of ga je bij mooi weer buiten enorme bellen maken van zeepsop. En dan heb ik nog niet eens alles opgenoemd, want het Doe Museum heeft werkelijk zo ontzettend veel te doen! Alles weten? Dat kun je hier lezen.

Eten & Drinken

En als je tussendoor even wilt uitrusten van al dat zien en doen, dan is er gelukkig ook nog een heel fijn restaurant aanwezig. Bij het Doe Museum proberen ze zoveel mogelijk zelfgemaakt, biologisch eten en drinken te serveren. Maar dan echt geen standaard hap, geloof me! Uiteraard is er voor de kinderen gewoon een pannenkoek en kunnen ze frietjes met mayonaise krijgen. Maar voor de liefhebbers is er ook een heerlijke hamburger, eet je een fijne salade of bijzondere soep van de dag. Smaakvol en met zorg gemaakt.

Voedkamer

Het Doe Museum beschikt over een aparte voedkamer die van alle gemakken is voorzien. Dit maakt het ook zeer geschikt om te komen wanneer er een baby in het gezin is. Je kunt je er rustig terugtrekken om te voeden, je kindje te verschonen of je gewoon even af te zonderen van de drukte beneden. Dikke plus!

Kinderfeestjes

Voor kinderfeestjes, maar ook schoolreisjes, een familiedag of juist een zakelijk arrangement: er kan heel veel bij het Doe Museum. Ze denken heel graag met je mee om samen een leuke dag voor jullie te organiseren. Hier lees je er meer over!

Praktische informatie

Adres: Transportweg 5, Veendam
E-mail: info@doemuseum.nl

Voor meer informatie en de openingstijden kijk je even op de website!

Back To Top