skip to Main Content

Met het eLAB in Bibliotheek Hoogezand is een innovatief laboratorium gecreëerd waar beleven, inspireren, experimenteren en ervaren centraal staan. Het eLAB beschikt over de allernieuwste software, elektronica, 3D-printers en robots. Eén van die robots is de 120 cm grote Meccanoid.

Binnen het onderwijs neemt het ontwikkelen van 21e-eeuwse vaardigheden een steeds belangrijkere plaats in. Vaardigheden als digitale geletterdheid, probleemoplossend vermogen en kritisch denken zijn steeds relevanter in de snel veranderende samenleving en voor de arbeidsmarkt. Met het eLAB draagt Biblionet Groningen bij aan de ontwikkeling van deze vaardigheden van kinderen en jongeren in de provincie Groningen.

Elke woensdag en zaterdag kunnen kinderen en jongeren in het eLAB een workshop volgen. Zo is er bijvoorbeeld de workshop ‘Scratch Junior’ waarbij jonge kinderen op een eenvoudige manier leren programmeren. En bij de workshop ‘Bibberbeestjes’ maken kinderen vanaf 7 jaar grappige robotjes die kunnen bewegen.

De activiteiten die we organiseren zijn heel divers en het aanbod wordt steeds verder ontwikkeld. Innovatie staat namelijk ook niet stil”.

Het eLAB is gratis te bezoek tijdens de reguliere openingstijden van de bibliotheek. Voor de workshops betaal je €3,-. Neem een kijkje op de site voor de meest actuele informatie.

Back To Top