skip to Main Content

Doezoo: de naam zegt het al. Het gaat hier vooral om doen en beleven. Een kikker kussen, een slang om je nek, vogelspinnen vasthouden: je kunt het zo gek (en spannend!) niet bedenken, of het kan in Doezoo Leens. Crewlid Hilde reviewde Doezoo.

schildpad-aaien-2
Foto: Doezoo Leens

Op iets meer dan een half uur rijden, in Leens, vind je de DoeZoo. Het doel van de DoeZoo is heel simpel: mensen bewust maken van de natuur en het milieu. Door het hele park heen maak je gebruik van al je zintuigen: horen, zien, voelen, ruiken en proeven.

Voor kinderen is dit een geweldig uitje. Buiten de schoolvakanties kun je een rondleiding krijgen op woensdagen zaterdag om 11.00uur en 14.00uur. In de schoolvakanties is er elke maandag t/m zaterdag een rondleiding te volgen op dezelfde tijden.

Als ze het aan durven, mogen de kinderen (en volwassenen) tijdens deze rondleiding bijvoorbeeld een schildpad aaien, een slang om hun nek houden of zelfs een heuse vogelspin op hun hand.

Er worden vaak speciale activiteiten georganiseerd dus houd de agenda op de site www.doezoo.nl goed in de gaten!

Het meest positieve aan de DoeZoo vind ik zelf dat het gehele park rolstoeltoegankelijk is en dat ze dagbestedingsplaatsen bieden aan mensen met een beperking.

Leuke kleinschalige dierentuin waar je de mogelijkheid krijgt om dieren aan te raken, waaronder een echte slang. Heel leuk voor alle leeftijden. Je kunt worden geschminkt, een gipsen beeldje beschilderen, spelen in de speeltuin en natuurlijk de dieren bekijken. Je kunt hier makkelijk een middag doorbrengen! – Marielle

Doezoo is het gehele jaar geopend en geschikt bij mooi weer, maar ook als het regent.

Praktische info

Openingstijden (kijk ook altijd even op de website van Doezoo)
1 mei – 30 december: maandag t/m zaterdag van 10.00u-17.00uur
1 januari – 30 april: woensdag t/m zaterdag van 10.00uur-17.00uur
Tijdens schoolvakanties: maandag t/m zaterdag van 10.00uur-17.00uur
Zondagen gesloten

Entree
Kinderen t/m 2 jaar gratis.
Kinderen vanaf 3 jaar €6,50
Volwassenen: €6,50

Back To Top