skip to Main Content
Wilhelminamolen

Leuke tip: de Wilhelminamolen

Men neme: oktober kindermaand, een prachtige herfstdag, een “echte oude molen” en een enthousiaste peuter…. Daar gingen we; op naar de Wilhelminamolen in Noorderhogebrug. Al 7 jaar wonen we om de hoek maar waren we nog nooit bij de molen geweest. En wees eerlijk: een kind verrijkt je interesses en je activiteiten. Dus ineens is een molen niet meer saai of gewoon “dat ding” waar je elke dag lang rijdt met de auto. Maar is het een uitje waar je met elkaar van kan genieten en waar je ook nog veel kan leren (en kan kopen ;-)).

Door Kim.

Op 4 oktober kon je koekjes bakken en kijken in de molen, hoe leuk! We konden er lopend heen (ja inderdaad lopend, zo dichtbij wonen we :)). Onderweg nog even paardjes kijken en eenmaal dichterbij is er dan al snel de verwondering van Annelot. Want daar staat dan toch ineens die grote witte molen. Wat zijn de wieken groot…. en wat draaien ze mooi! In de molen blijkt dat er wegens ziekte niemand aanwezig is voor het koekjes bakken. Dat is dan even jammer, maar als je wel in de molen de trap op mag klimmen is dat ook heel leuk. Samen met papa klimt ze omhoog. Je kan veel zien en zelfs even buiten kijken. Alles wat niet veilig is, is afgezet met rood lint.

De molenaar laat enthousiast aan Annelot zien wat de molen precies kan en doet. Hij legt uit wat tarwe is en laat zien hoe het meel er daarna uit ziet. Eenmaal weer beneden kijken we in het nostalgische winkeltje. En omdat we ter plekke de koekjes niet konden bakken hebben we kant en klaar meel meegenomen voor het bakken van speculaasjes. Het is een eigen uniek recept van de molenaar en geloof ons maar: het is heerlijk! Het houten speculaasplankje op de foto kochten we bij Cook&co Folkingestraat maar is ook (iets duurder) te verkijgen in de molenwinkel.

In het prachtige winkeltje ga je helemaal terug in de tijd en verkopen ze behalve koekjesmeel ook mosterd, sappen, broodbak benodigheden en verschillende andere soorten meel.

Kortom: een leuk en leerzaam uitje!

De Wilhelmina Molen is op vrijdag open van 9.00-12.00 uur en op zaterdag van 10.00-17.00 en is dus ideaal voor de herfstvakantie of het weekend! Voor meer informatie zie: www.korenmolen-wilhelmina.nl

 

Back To Top