skip to Main Content

Hoe leuk het ook is om de hort op te zijn met je kind en van alles te beleven, soms is thuis hangen gewoon ook heel erg lekker. Of noodzakelijk. Er moet wel eens gekookt, gewassen of een tijdschrift worden gelezen. En dan is er echt niets mis met een paar filmpjes op computer, iPad of iPhone. Hier twee handige en veilige tips. Want dat je kind zelf rond laten klikken op Youtube niet altijd handig is, weten we allemaal. Weet ik in ieder geval wel toen ik ineens een nogal erotische Dora voorbij hoorde komen.

2839267626

KinderTube.nl

Vrij nieuw en ontzettend handig is Kindertube.nl. Een soort Youtube, maar dan alleen met kinderfilmpjes. Dus geen Russische of histisge Dora’s en Prinsessen Lillifee meer: alleen filmpjes geschikt voor kids. Ze zijn nog druk bezig met vullen, maar er komen steeds meer filmpjes bij. Mooi alternatief voor Youtube dus! En gratis.

Je kunt ze ook volgen op Facebook.

Netflix kinderseries

Netflix is een vrij nieuwe dienst in Nederland. Het maakt het mogelijk series en films te bekijken op computer, iPad en iPhone. Voor EUR 8,- per maand kijk je onbeperkt. Leuk voor ons want boordevol fijne Amerikaanse drama’s en Scandinavische thrillers, maar ook voor kids is er heel erg veel te zien. Zo zijn er hele seizoenen Alfred J. Kwak en BoesBoes te bekijken, maar ook Penelope, Prinses Lillifee, Brandweerman Sam en ga zo maar door. Ook een veilige omgeving én (ik vind dit een groot voordeel :)) de afleveringen gaan gelijk achter elkaar door. Vind ik echt ideaal, want dat betekent dat ik niet om de drie, zes of acht minuten het stofzuigen/strijken/nagels lakken hoef te onderbreken om een nieuw YouTube filmpje aan te zetten :).

Aanmelden voor Netflix kan op Netflix.com en je kunt het een maand gratis proberen. Bovendien is het ieder moment opzegbaar, ook wel prettig.

2835333778
Aanbod kinderfilmpjes Netflix (bron: www.netflix.com)
Back To Top