skip to Main Content

Het klinkt best ver, maar is misschien wel de snelste manier om vanuit Groningen het zeezand onder je voeten te voelen.
borkum

Boot en treintje
Onze Nederlandse waddeneilanden zijn mooi en heel erg leuk. Maar als je een keer iets anders wilt, vaar dan vanuit Eemshaven naar het Duitse eiland Borkum.
De boottocht duurt ca. 50 minuten en je rijdt met een treintje vanaf de haven op Borkum binnen 20 minuten naar het enige dorpje. In dit treintje kan je alles kwijt: gezin, tassen, koffers, fietsen en buggy’s. Fietsen zijn uiteraard ook te huur op het eiland. Zie de site voor vervoersinformatie.

Walsende ouderen en deftige hotels
Het eiland is wat statiger dan de Nederlandse waddeneilanden. Veel is geasfalteerd (handig met buggy’s). Auto’s zijn er erg belangrijk, in tegenstelling tot het autoluwe Schiermonnikoog. De muziekkoepel aan de boulevard, mét Dixie band, maakt het helemaal af. De oudjes dansen met elkaar en even lijkt het als of je terug bent in de jaren ’30, met de deftige hotels op de achtergrond.

Het strand is in lengte groots, in breedte niet. Waar je bij Schier soms een kwartier naar de zee mag lopen, ben je hier in 3 minuten klaar. Wel is het erg druk in de zomer, dus als je een wat rustiger plekje wilt, moet je toch nog een stuk door het zand kuieren.
Op sommige delen van het strand wordt toezicht gehouden. Je herkent ze aan het rode huisje.

Als er een flinke wind staat mag je geen parasols opzetten en ook niet met opblaasbare dieren/banden het water in. De reden? ‘Anders waaien ze weg’, aldus de lifeguard. Tsja…
Er zijn trouwens fantastische ouderwetse rieten strandstoelen te huur.

Hapje & drankje
Langs de boulevard vind je genoeg kleine en grotere strandtentjes met prima eten, drinken en ijs.

Voordeelkaart
Bekijk alles hierover op de website.

Nog meer te doen op ’t eiland?
Naast een gewoon stranddagje is er veel meer te doen!
Er is een kuuroord, zwembad, de 2 vuurtorens kan je beklimmen voor mooi uitzicht over het hele eiland. Wadlopen behoort ook tot de mogelijkheden, naast het shoppen in de winkeltjes van het dorp.
Kijk op de site van Borkum voor de mogelijkheden.

Back To Top