skip to Main Content

Mysterieus stukje bos in de stad

Ik weet niet waarom, maar het Sterrebos heeft voor mij altijd iets mysterieus gehad. Ik woonde er vroeger vlakbij en zodoende redelijk bestookt met urban legends aangaande dit bos. Sprak nogal tot de verbeelding toen ik kleiner was. Inmiddels is het een fijne plek om te wandelen, dicht bij huis.

Koepel!

Maar laten we eerlijk zijn: de muziekkoepel in het midden van het bos, spreekt tot de verbeelding. Helemaal als je klein bent. De koepel is nog steeds af en toe in gebruik voor kleine concerten. In de jaren 70 en 80 werd dit wat vaker gedaan. Jammer eigenlijk :). Inmiddels is de koepel ook weer netjes blauw. ‘Vroegah’ was het een stoer, graffitibespoten bouwwerk (Iemand hier nog foto’s van? Graag!)
En dan heb je nog het kleine huisje aan de rand van het bos. Ook over dat huisje gingen de wildste verhalen rond. Allemaal niet waar, maar bijzonder hoe verhalen zo’n indruk kunnen maken.

Klein maar fijn

Het Sterrebos is niet zo groot, dus geen uren bosplezier. Een korte wandeling met kleine kindjes is goed te doen. Grotere kindjes zijn wat sneller uitgekeken. Honden lopen er vaak los. Dat kan vervelend zijn.

Het Sterrebos ligt aan de Hereweg.

Back To Top