skip to Main Content
[site_authors admins=”no” authors=”no” contributors=”no” editors=”no” layout=”two-cols” imagestyle=”sqaure”]Waarom is me eigenlijk niet precies duidelijk, maar alle kinderen die ik ken, zijn dol op treinen. Die van mij in ieder geval extreem. Niet zelden sta ik in de regen te wachten bij een spoorwegovergang tot er eindelijk een boemeltje langskomt omdat ze er zo blij van wordt. Treinen kijken is een hartstikke leuke invulling van je middag voor moeder én kind. Hop, naar het station!

In de trein
In de trein

Van alles te zien (en heerlijke koffie)

Ultieme manier om naar het hoofdstation te gaan is in ieder geval niet met de auto. Dus kies de bus of de fiets. Aangekomen op het station is er voor je jonge kindje genoeg te zien. Neem plaats op een bankje en kijk jullie ogen uit. Daarna drink je een heerlijke koffie bij Starbucks.

Nog leuker: echt met de trein

Nog leuker dan treinen kijken is natuurlijk Echt Met de Trein. Samen een kaartje kopen en dan naar Haren op en neer heeft mijn dochter in ieder geval een middag bezorgd waar ze het maanden later nog over had. Als je meer tijd hebt, kun je ook naar Assen en weer terug. Wel een beetje jammer dat de kaartjes op deze kleine stukjes vaak niet meer worden gecontroleerd :).

Kosten en logistiek

Zoals gezegd: met de auto naar het station is eigenlijk niet te doen. Dus pak de fiets (kun je parkeren voor het station) of de bus. Kaartjes kun je online betalen en printen, maar het is natuurlijk leuker om het samen bij de kaartjesautomaat te kopen. Voor vertrektijden kijk je op de website van de NS. Een retourtje Groningen-Haren kost EUR 4,20 voor een volwassene zonder korting. Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis, van 4 t/m 11 jaar koop je een Railrunner kaartje voor EUR 2,50. (prijzen en voorwaarden d.d. maart 2013)

Veel plezier!

Back To Top