skip to Main Content

Bloedfanantiek

Zo fout dat het vanzelf weer leuk wordt. Midgetgolfen. Voor kinderen, maar ook voor ouders. Want of je nou wilt of niet: na 3 holes ben je bloedfanatiek en wil je nog maar één ding: winnen!

Midgetgolf 1

De dichtstbijzijnde midgetgolfbaan vind je in Paterswolde, op het terrein van openluchtzwembad Lemferdinge. Voor 3 euro per persoon krijg je ieder een stick, een balletje, een scorekaart en een pen mee. Tijd om de baan onveilig te maken!

15 holes in een bosrijke omgeving

Paterswolde is een bosrijke omgeving en ook de midgetgolfbaan ligt erg beschut. Wij vonden het zelf erg fijn dat er veel schaduwplekjes zijn. Een nadeel is wel dat er daardoor erg veel blaadjes op de baan liggen.

De midgetgolfbaan bestaat uit 15 holes. Wij deden hier met 3 personen ongeveer 1,5 uur over. Ongeveer even lang als de aandachtsspanne van de gemiddelde kleuter, dus dat komt goed uit. Er zit veel niveauverschil in de banen zodat het voor iedereen leuk is om mee te spelen en er ook voor de ouders genoeg uitdaging is. Midgetgolf is echt niet zo makkelijk als het lijkt. Sommige banen zijn wat verouderd, waardoor het balletje minder soepel een helling oprolt of niet voorbij een hobbeltje komt.

Direct aan de midgetgolfbaan vind je een kiosk en de toiletten. Hier koop je ijsjes, varierend in prijs van €0,90 tot €1,90. Zo kun je als winnaar nog eens trakteren. Op het terrein staan voldoende bankjes en picknicktafels waar je na of tijdens het spel kunt neerstrijken.

Combineer met een boswandeling of bezoek aan het zwembad

Ook leuk: de midgetgolfbaan grenst aan een openluchtzwembad en aan een ontzettend mooi bos waar je lekker kunt wandelen. Je kunt van je bezoekje dus echt een middag of dagje uit maken. Bij het zwembad is een grote ligweide, een speeltuin en een springkussen. De entree voor het zwembad reken je los af en kost €4,80 per persoon. De toegang tot het bos is helemaal gratis.

Onze conclusie: midgetgolfen is een erg leuk uitje voor een klein prijsje. Zeker voor kleuters kun je je hier prima vermaken.

Midgetgolf 2

Waar? Lemferdingelaan, Paterswolde
Wanneer? 2016: 30 april – 11 september, voor de juiste openingstijden kijk hier
Kost dat? eerste ronde: t/m 12 jaar en 65+ 3 euro, 13 – 64 jaar 3,50 euro elke volgende ronde 2,00 euro.

Back To Top