skip to Main Content

Prinses Flatulentia | Recensie door Hilde

Bij mij thuis wordt elke avond minimaal één boek voorgelezen. Niet alleen omdat het heel erg leuk is om te doen, omdat het de nodige rust creëert die nodig is voor het slapengaan of omdat het gewoon heel goed is voor de taalontwikkeling van onze kinderen. Maar vooral ook omdat mijn drie jongens er zo ontzettend van genieten! En ik dus ook.

Voorpret
Toegegeven, mijn jongens houden het meest van grappige boeken. Verhaaltjes over snot, stout zijn en poep en plas doen het nou eenmaal heel goed bij jongetjes. Punt. Heel enthousiast ontving ik dan ook het leesboek “Prinses Flatulentia”, geschreven door Inge Bakker en geïllustreerd door Durk van der Meer. Want een boek over een schetende prinses kon natuurlijk niet anders dan in de smaak vallen.

Tipje van de sluier
Ik ga natuurlijk niet het hele verhaal hier al verklappen, want het is veel te leuk om zelf te lezen. Maar wat tipjes van de sluier licht ik graag op.
Het verhaal gaat over Prinses Flatulentia, die op een dag ontdekt dat zij kan vliegen op haar eigen scheetjes. En dus eet zij vanaf dat moment iedere dag alleen nog maar dingen die haar enorm laten scheten. Alleen is niet iedereen daar zo blij mee…
Zelf vond ik de eerste pagina al helemaal leuk, waar de omschrijving van flatuleren uit het woordenboek vermeld staat. Zo kun je je kinderen meteen uitleggen waarom deze prinses zo’n bijzondere naam heeft.

Prettig leesbaar
Ik word persoonlijk altijd erg blij van voorleesboeken met een rijmschema. Daardoor lees je in een bepaald ritme, dat voor kinderen ook erg prettig is. Denk aan de welbekende boeken van Dick Bruna. Dat zijn bijna liedjes op zich. En dat vind je dus ook zeker terug in dit mooie boek. Heel fijn!

2016-10-19-12-32-28Prachtige illustraties
Naast een leuk verhaal, dat heel fijn voorleest, moet ik ook zeker een groot compliment geven voor de illustraties. Mooie en gedetailleerde tekeningen, die de sfeer van het verhaal goed weergeven. Dat is voor mij altijd wel een belangrijke factor bij het kiezen en kopen van een kinderboek.

2016-10-19-12-32-10Extraatjes
Als laatste heb ik met mijn jongens nog even hard gelachen om Flatulentia’s lievelingsscheetrecepten achterin het boek. Dat extraatje maakt het boek wel helemaal af.

Eindoordeel
Mijn oordeel? Koop dat boek! En natuurlijk is het boek niet alleen voor jongens, maar ook zeker heel geschikt voor meisjes. Ik weet zeker dat jullie het boek met een grote glimlach regelmatig zullen lezen.

Meer informatie
Meer informatie over het boek vind je op de site van uitgeverij Palmslag.
Daar kun je het boek ook kopen. Wil je het boek liever in een winkel halen, dan kun je in Groningen terecht bij Boekhandel Van der Velde en Boekhandel Riemer.

Back To Top