skip to Main Content

Ik ben NIET van de spelletjes. Ik herhaal: ik ben NIET van de spelletjes. Ongeveer 1 keer per jaar waag ik me er aan, vaker liever niet. Maar goed, mijn dochter (bijna 5) is spelletjesfanaat en ik ben de vervelendste niet. Dus kocht ik een spelletje waarvan ik dacht dat het misschien wel mee zou vallen: Huisje Boompje Beestje (4+). Lees wat ik en mijn dochter er van vonden.

Huisje Boompje Beestje is onder anderen hier te koop bij Bol.com.

Door Minke

hbbVrolijk verpakt bordspel voor kinderen
Huisje Boompje Beestje is een vrolijk verpakt bordspel voor kinderen. In de doos zit het bord, pionnetjes, een blanco dobbelsteen, stickers en de spelregels.

De dobbelsteen beplak je met de bijgeleverde stickers; eitje! Het bord puzzel je vanuit 4 delen in elkaar; ook goed te doen.
So far so good :).

sticker

Spelverloop met enthousiaste kleuter
Het lukt mijn dochter in niks om haar enthousiasme te verbergen. Ze heeft er zoveel zin in! We zetten de pionnetjes klaar in twee hoeken van het bord. De bedoeling is met de pionnetjes het bord rond te wandelen met behulp van de dobbelsteen en dan weer naar huis terug te keren. Een pionnetje mag pas vertrekken als er een huisje is gegooid. En mag pas weer terug in het huisje als een bijbehorend figuurtje is gegooid.

Het wachten op het huisje gooien duurt mijn dochter wat lang. Ik gooi twee keer een huisje en mag met twee pionnetjes lopen, zij moet nog wachten. Dat wordt een beetje saai, dus ik mats haar een beetje. Moet kunnen :). Ze snapt het spel snel en goed en we roepen “Huisje! Huisje!” om het hardst. Want als de pionnetjes al onderweg zijn, betekent een huisje gooien dat je nog een keer mag.

Het spel wordt het leukst als er meerdere pionnetjes op het bord zijn; dan moet er namelijk een beetje strategisch worden nagedacht over welk pionnetje het handigst is om te verplaatsen. Het verplaatsen gaat namelijk door middel van de figuurtjes op de dobbelsteen. En het ene pionnetje maakt dan grotere sprongetjes dan het andere pionnetje. Leerzaam & leuk!

bordspelVerrassend leuk
Ik had mijn dochter beter niet kunnen matsen, want ze maakt me keihard in bij spelronde 1. En bij spelronde 2 ook. Ik win pas bij spelletje vijf :). Heel eerlijk; ik had niet gedacht dit spelletje zo vaak te willen doen. Maar het bevalt me verrassend goed. Niet alleen door het enthousiasme van mijn dochter, ik amuseer me echt :).
Een spelletje duurt ongeveer twintig minuten als je met z’n tweetjes bent. Je kunt Huisje Boompje Beestje met maximaal vier spelers spelen. Het is spannend, leuk en heel goed te begrijpen voor kids van vier jaar en ouder.

Ik vind het dus een dikke aanrader!

Huisje Boompje Beestje is te koop bij onder andere Bol.com voor EUR 11,99.

 

Back To Top