skip to Main Content

Afgelopen zondag, moederdag, was het zo ver: MoedersinGroningen.nl ging online. Het was hard werken, maar loonde enorm. Wát een reacties!

Het waren pittige laatste loodjes. De twee weken voor de lancering was ik elke vrije minuut bezig met schrijven. Naast MoedersinGroningen.nl heb ik een voltijd baan én een dochtertje, dus heel veel vrije minuten waren er niet. Tot ‘s avonds laat zat ik achter mijn laptop, ondertussen druk aan het mailen en sms-en met Sander die de website bouwde om de laatste dingen af te stemmen. Ik vroeg verschillende moeders én vaders mee te kijken voordat de website online ging om te vragen wat ze er van vonden. En vooral: schrijven, schrijven, schrijven. Veel werk, maar wát leuk! Vooral toen de eerste reacties op de preiew van de website binnenkwamen: mooie complimenten én nuttige tips en feedback.

Stoute schoenen, eh pumps

De deadline naderde, de spanning liep wat op. Ik besloot de stoute pumps aan te trekken en een persbericht te schrijven. Dat loonde. Al de volgende dag stond MoedersinGroningen op de Groninger Internet Courant. De dag daarna belde OOG Radio of ik vrijdag in de studio wilde komen vertellen over dit nieuwe online magazine. Superleuk! Het interview is terug te luisteren op de website van OOG (kies “Dagdoorbraak” van vrijdag 10 mei en om 15:15 ben ik :))

in de studio bij oog radio
In de studio bij OOG Radio

Last woman standing

De zaterdag voor de lancering heb ik nog hard doorgewerkt tot in de late uurtjes. Laatste foto’s plaatsen, spelfouten corrigeren en nog een aantal artikelen schrijven. Rond twee uur vond ik het welletjes en besloot ik dat de website klaar was om online te gaan. Een paar uur slaap leek me wel handig. Kon ik de zondagochtend nog een beetje relaxen en dan op tijd naar Het Eiland om mee te helpen voorbereiden voor Slome Zondag. Dacht ik. Dat liep anders….

Hallo, met TV Noord

Een vrij relaxte zondagochtend was het, tot de telefoon ging om 11:15. Ik stond ongedoucht in mijn joggingbroek en oude shirt in de keuken koffie te maken. “Met Minke”. “Goedemorgen, met …. van ….”. De verbinding viel weg, dus ik hoorde niet wie van wat. “We willen graag een item maken. Kan ik even langskomen en wil je even live in de uitzending straks?” “Uuuuuuh. Ja’ antwoordde ik. Het leek me wel handig om te weten welke uitzending en wie er langs kwam. “Hahahaha” klonk het aan de andere lijn. “Met Anja van RTV Noord. Om 12.00 word je gebeld en ben je live in de radiouitzending, om 12:15 ben ik bij je voor opnames.” Ok. Ik geloof niet dat ik ooit een snellere sprint trok naar de douche als toen. Als een kip zonder kop waste ik haar, smeerde ik make-up en probeerde ik een kapsel te maken dat tv-waardig zou zijn. Ik weet niet hoe, maar ik heb het min of meer gered. 12:05 was ik in de uitzending, 12:15 belde Anja aan en werd er een item gemaakt. Zo leuk, maar even snel schakelen :). Nooit verwacht dat het zo opgepakt zou worden, maar echt heel erg leuk!

Het artikel kun je bekijken op de website van RTV Noord.

Het radio-item kun je ook terugluisteren op de website.

 

opnames RTV noord
Opnames RTV Noord

Haast, haast. Op naar Het Eiland.

Haast. Dat had ik na het interview vooral. Dus enigszins verfromfraaid kwam ik vlak voor aanvang van Slome Zondag bij Het Eiland aan. En was het tijd om de website daadwerkelijk online te zetten. Een paar minuten na vieren was het zover: online! Vervolgens vertelde ik een klein stukje over de totstandkoming van het project. En waren er bubbeltjes. Zulke leuke reacties kreeg ik! Het was een mooie, relaxte middag met verkledende en spelende kinderen en genoeg vaders en moeders om mee te kletsen. Een volle dag, ik was echt kapot en Emily ook, maar zo genoten. Dus iedereen die er was: dank je!!

presentatie bij het eiland
Presentatie bij Het Eiland

 

Eerste reacties & de krant!

Thuis plofte ik op de bank, opende mijn mail en bekeek de reacties. Mijn mailbox was werkelijk ontploft, net als Twitter en Facebook. Zulke leuke reacties, heel veel waardevolle tips en unieke uitjes voor kinderen in Groningen. Bijzonder! Ook één hele zure reactie, maar ja. Dat mag :). Ik heb nog niet alles kunnen beantwoorden, maar ik beloof dat ik dat nog doe :).

Maandagochtend was voor mij weer een ‘gewone’ kantoordag. Met een leuke extra, want MoedersinGroningen.nl stond ook in het Dagblad van het Noorden. En vandaag (dinsdag) kreeg ik zelfs bericht dat het in het Algemeen Dagblad stond. Die ben ik toen maar even gaan kopen :). En ook Groot Groningen heeft een artikel geplaatst. Wow. Gewoon wow. Heel erg leuk, een mooiere start kan ik me niet wensen. En het motiveert enorm om vol aan de slag te gaan. Dus dat ga ik doen. Dit weekend even een paar daagjes ontspannen met wat Spaanse zon en dan weer hard verder met het verzamelen van tips, interviews en columns. Zin in!

Iedereen die reageerde, aanwezig was of me op een andere manier hielp om dit mogelijk te maken: dank je!! Super!

En (gesponsorde mededeling): deze mensen extra bedankt. :).

 

in het dvhn
In het DvhN

 

artikel algemeen dagblad
Artikel Algemeen Dagblad
stukje in groot groningen
Stukje in Groot Groningen
Back To Top