skip to Main Content

2882028098

 

Er staat hier al geruime tijd een soort robot in huis, stof te vangen en lelijk te wezen. Een robot die is gefabriceerd door mijn stoere Crea Bea, samen met een paar klasgenoten tijdens hét schoolproject.

Het schoolproject ging deze keer over uitvindingen en daarvoor had de school kosteloos materiaal nodig, oftewel: afval. En oude afgedankte apparaten. Van dat eerste werd ik niet zo blij, want dat betekende weer elke dag op m’n kop in de vuilnisbak om er de, per ongeluk toch weggegooide, bakjes, pakken, vloten en rolletjes uit te vissen, schoon te maken, af te spoelen en af te krabben en in de daarvoor bestemde zak te deponeren, die zich al twee weken in de hoek van de keuken bevond. Van het tweede: de afgedankte apparaten, werd ik wel heel vrolijk! Kwamen we ein-de-lijk van dat oude multifunctionele en veel te grote espresso- dan wel koffiezetapparaat af én het scheelde nog een ritje naar de vuilstort ook. De volgende dag togen Vader en Zoon met tassen vol vuilnis aan de fietssturen naar school, heerlijk, dat ruimde lekker op, opruimgoeroe Marie Kondo kon trots op me zijn.

Maar toen was het schoolproject afgelopen… Na een prachtige expositie op school van de zelfgemaakte artistieke uitspattingen voor alle ouders, opa’s, oma’s en buurvrouwen, kwam Zoon de volgende dag vol trots aanzetten met Zijn Kunstwerk van bijna een meter hoog, oftewel de reïncarnatie van ons koffiezetapparaat. De wraak van school voor alle ouders die even dachten van hun grof vuil af te zijn. En ja, het gevaarte moest natuurlijk wel op een ereplek tentoongesteld worden, want ook al is Zoon trotser op zijn sportmedailles dan op zijn eigen DIY producten, dit ding moest midden in de huiskamer komen te staan. En daar staat hij nu dus al ruim twee weken te pronken. Overigens naast de zelf vervaardigde ‘fbt sapjesmaker’ alias ‘de flo-bo-ter’ (iets met eerste letters van voornamen) van vriend Boris, want die is hij, natúúrlijk, na het spelen vergeten mee te nemen.

Het wachten is nu op hét moment dat de Grote Vriendelijke Robot van ellende in elkaar gaat storten, want weggooien? Dat mag niet.

Back To Top