skip to Main Content

Tuurlijk. Het zou geweldig zijn als we allemaal een paar slaapkamers over zouden hebben. Een ruimte zouden kunnen inrichten als speelkamer of rommelkamer (eentje zou al ge-wel-dig zijn) en niet na hoeven te denken over de speel- en slaapcombinatie in de kinderkamer. Maar helaas: 90% van de vaders en moeders onder ons bezitten vast geen vette villa aan een van de Singels en moet ongetwijfeld goed nadenken over het inrichten van de kamers van hun kroost. Wat zijn nou de kleine handigheidjes die nuttig zijn om te weten wanneer je gaat inrichten? Let goed op, hier volgen vijf handige trucs! Hiermee kun je optimaal gebruik maken van de ruimte in jullie huis en style je de boel ook nog een beetje.

Samen op één kamer
Maak één slaapkamer voor meerdere kinderen. Mocht er dan een kamer over zijn, dan kan die als speelkamer gebruikt worden. Zet bijvoorbeeld een ledikant of wieg onder een hoogslaper of gebruik een stapelbed die later ook uit elkaar gehaald kan worden als twee aparte bedden. Deze bedden vind je bijvoorbeeld bij Hio Shop. Saartje Prum heeft te gekke multifunctionele houten bedden, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een handige timmerman zoeken die jouw eigen ontwerp bouwt.

Ruim je speelgoed op!
Bedenk handige en decoratieve opbergmethodes voor het speelgoed dat dagelijks gebruikt wordt. Berg de grote en ‘lelijke’ spullen op in een kist, ook leuk om op te zitten, of gesloten kast. Dit staat altijd netjes. Zet houten speelgoed of een paar mooie items in een open kast of op een plankje ter decoratie. Probeer een beetje eenheid in de kleuren te houden, zodat het rustig blijft in de kamer. Budgettip: gebruik oude wijnkistjes aan de muur of scoor op Marktplaats een paar oude robuuste kaasplanken.

autokast

Slim opbergen
Maak gebruik van opbergruimte onder het bed. Deze ruimte wordt vaak niet benut en kan heel veel opleveren wanneer je hier een paar bakken neerzet. Nog beter is het wanneer je gericht op zoek gaat naar een iets hoger bed met deze mogelijkheden. Een knutsel- of speelplek onder een hoogslaper is natuurlijk ook superhandig.

Pimp Billy
Zet halverwege de ruimte een Billy IKEA-kast en bekleed de acherkant met een kek behangetje van bijvoorbeeld Ferm Living of Ditte Design. Een roomdivider en kast ineen en een extra hoek gecreëerd waar je bijvoorbeeld een bureau neer kunt zetten. Ook handig om een kamer voor een tweeling te verdelen trouwens.

popkamer

Kijk naar de kamer
Naast de belangrijkste regel: ‘Ga de hoogte in’ is het belangrijk om te kijken naar de vorm van de kamer en te kijken hoe je daar mee omgaat. Is de ruimte lang en smal? Gebruik dan een horizontale baan op de smalle wanden. Als de slaapkamer laag is, doen verticale strepen het goed. In een kleine ruimte kun je beter met 1 felle accentkleur werken dan met een ratjetoe van kleuren, hou het iets rustiger en meer ingetogen. In kleine ruimtes is het verder belangrijk om de vloer leeg te houden, dus hang liever een kastje op, dan deze op de grond te plaatsen, dit oogt ruimtelijker.

Meer inspiratie vind je op de website van IKEA, kinderkamerstylist.nl en kidsfactory.nl

Beeldmateriaal via Pinterest.

Back To Top