skip to Main Content
prille ouder coaching

Sinds vorig jaar heeft Groningen een prille ouder coach. Romy Jeltema ondersteunt prille ouders, niet te verwarren met jonge ouders, tijdens het eerste spannende jaar dat de baby er is. De coaching is gericht op de communicatie binnen het gezin, en het vergroten van competenties om grijze wolken weg te blazen en plaats te maken voor roze.

prille ouder coaching

Het belang van een veilige hechting

Als we de verhalen mogen geloven is de hele babyperiode één grote roze wolk. Toch blijkt dat in de praktijk ook vaak anders te zijn. Elke baby is erbij gebaat om op te groeien in een warme en liefdevolle omgeving. Dat is niet alleen veel prettiger, het is ook van cruciaal belang om een veilige hechtingsrelatie op te bouwen tussen ouder en kind. Hechting speelt een hele belangrijke rol in de sociale- en emotionele ontwikkeling van kinderen, en vormt een stabiele basis op weg naar volwassenheid. Veilig gehechte kinderen zijn beter in staat om te gaan met tegenslagen, zijn sociaal vaardiger, ontwikkelen een beter gevoel van eigenwaarde en zijn leergieriger. De basis voor deze veilige hechting wordt in de eerste weken tot en met de eerste twee levensjaren gelegd. Romy gaat daarom met nieuwbakken ouders op zoek naar roze wolken, als de grijze overheersten.

Wanneer stress, vermoeidheid en onzekerheid de overhand krijgen is liefdevolle communicatie binnen het gezin soms ver te zoeken. Tijdens de coaching ontwikkel je nieuwe inzichten over ingesleten patronen en leer je praktische vaardigheden op het gebied van communicatie. Want daar ligt in veel gevallen de sleutel tot succes.

Prille ouder coaching vs. een sessie Doel lopen

Het kan ook zijn dat er wel een hoop roze wolken zijn, maar dat je op een bepaald gebied vastloopt in je leven. Je hebt een doel, maar je weet niet hoe je er moet komen. Welke stappen je moet nemen. Waar je de motivatie kunt vinden om je doel te behalen. Of je hebt het gevoel dat je er alleen voor staat. Je weet misschien zelfs niet hoe je doel er precies uit ziet. Herkenbaar? Naast coaching sessies voor Prille ouders geeft Romy ook éénmalige sessies “Doel lopen”. Deze NLP coaching vorm is een afgebakende sessie waarbij je je leert focussen op een zelfgekozen doel. Dit kan een doel zijn dat te maken heeft met het ouderschap, bijvoorbeeld; mijn doel is een duidelijke dagstructuur te hanteren voor mijn kleuter, maar het lukt niet dit structureel vast te houden. Of: het is mijn doel om mijn tienerzoon beter te begrijpen maar we verzanden steeds in ruzie.

Voor wie?

Prille ouder coaching is voor ouders van 18 jaar oud met een baby, ouders van 55 jaar oud met een baby en alles daar tussen in, onder of boven. Ouders van een samengesteld gezin mét een gezamenlijke baby of een alleenstaande moeder met een baby. Kortom; de Prille Ouder coach is er voor ouders met baby’s die grijze in plaats van roze wolken ervaren. De sessies duren 1 uur – 1 ½ uur per keer.

De afgebakende sessie Doel lopen is voor iedereen die het gevoel heeft vast te lopen in een bepaalde situatie. Tijdens deze sessie word je je bewust van je doel. Je doel bereiken komt daarmee een stuk dichterbij en door de hernieuwde focus is de eerste stap gezet. De sessie duurt 30 minuten.

Wil je graag meer weten over de prille ouder coaching of over de sessies Doel lopen? Kijk dan op: www.liefdevolcommuniceren.com

Moedersingroningen.nl mag 4 gratis sessies Doel lopen weggeven! Wil je een gratis sessie Doel lopen winnen om de eerste stap te zetten op weg naar jouw doel in het ouderschap? Stuur dan voor 5 oktober 2016 een mail met je contactgegevens naar redactie@moedersingroningen.nl en misschien zet jij binnenkort wel de eerste stap op weg naar jouw doel!

Back To Top