skip to Main Content

Groep 8 en elf jaar geworden, dat vroeg om een goed kinderfeest, want waarschijnlijk het laatste feestje in zijn leven dat zo genoemd mag worden. Dus toog deze familie op de heuglijke dag in gezelschap van tien andere jongens met drie auto’s, richting het klimbos: spektakel verzekerd!

Waren de eerste stoere krachttermen bij het aanzien van het klimgebeuren niet van de lucht, na het aantrekken van de klimgordel met karabiners en katrol,  transformeerden de boys opeens allemaal in alles-durvende-mij-krijg-je-niet-bang-macho-mannetjes. Het verplichte instructieparcours op één meter boven de grond deed daar nog eens een extra schepje bovenop. ‘Dit is vet makkelijk,  man!’, ‘Ik heb dit echt al hartstikke vaak gedaan’ en: ‘Ik ben al eens in een klimbos geweest dat véél hoger was’, klonk het met aangezette zware stemmen. Tot de eerste boom…

Opgesteld in een rij, met de jarige voorop, kwam het besef dat het nu menens werd en het de bedoeling was om om de beurt naar boven te klimmen, en zo van onderaf leek het daarboven best hoog. Langzaam verdween de bravoure, werden de regels nog eens doorgenomen, de gordels nogmaals getjekt en de vraag: ‘Meester, wat moet je doen wanneer je halverwege bent en je durft echt niet verder?’, moest nog een keer herhaald worden, aangezien de instructeur hem niet verstaan had. Kortom: de heren waren er klaar voor.

Met respect voor veiligheid, zichzelf en elkaar klommen ze er lustig op los en langzaam maar zeker kwamen de lage stemgeluiden weer terug, ook al klonken die nu toch iets anders. Bij de laatste, tevens hoogste én langste tokkelbaan over het water, besloten de heren om halverwege ‘in het water te tuffen’, blijkbaar het ultieme toppunt van mannelijkheid. Hessel werd daarmee de held van de dag. Niet omdat hij op dramatische wijze net het einde van de tokkelbaan niet haalde, daardoor halverwege de kabel stil kwam te hangen en vervolgens gered moest worden door een medewerker met een heuse hulplijn, daar hoorde je niemand over, dat heet Respect. Nee, Hessel was de bink, want hij had maar liefst twaalf keer in het water getuft.

Back To Top